בין אם אתם חוגגים את טו באב ובין אם לא, הכנת ארוחה או מנה מתוקה לאדם אהוב היא תמיד מחווה מקסימה ומרגשת. בעצם המחשבה השקעת הזמן והכּוונה יש הבעת רגשות משמחת, ואם התוצאה היא גם מתוקה וגם בריאה – השמחה כפולה ומכופלת. לרגל המאורע איגדנו את המתכונים לארוחה המושלמת, בייחוד לחובבי השומשום שביניכם.

מנה ראשונה: שיפודי דג סלמון עם טחינה

מעורר תיאבון. שיפודי דג עם טחינה (צילום: באדיבות חברת בארכה)

אביזרים:

שיפודי עץ קטנים

פלאנצ'ה או מנגל

מרכיבים:

500 גרם קוביות של סלמון

למשרה:

1 כפית שום כתוש

2 כפות שמן זית

כפית פפריקה מתוקה

כף סויה

כף סילאן

חצי כפית מלח

להגשה:

טחינה לחיצה

עלי חסה

עגבניות שרי פרוסות

טבעות בצלים סגולים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל משרה הסלמון ומערבבים עם קוביות הסלמון, מניחים במקרר ל- 20 דקות ומשפדים על שיפודים קטנים.

2. צולים כ-3 דקות מכל צד.

3. מגישים על ירקות ומעליהם טחינה.

מנה עיקרית: פילה דג עם זילוף טחינה מעודנת

מרכיבים (ל-2 מנות):

טחינה מעודנת לזילוף

2 יחידות פילה דג דניס/אמנון

חצי כוס שמיר קצוץ

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס פקאנים קצוצים דק

כפית שום כתוש

כף שמן זית

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

לימון

אופן ההכנה:

1. מניחים את פילה הדג על תבנית מרופדת עם נייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את עשבי התיבול עם השום, הפקאנים, התבלינים ושמן הזית

3. מפזרים על הדג את התערובת, מזלפים מעל טחינה מעודנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.

4. כשהדג מוכן, מגישים אותו עם פרוסות לימון.

מנת סלט: סלט סביצ'ה עם רימונים וטחינה מעודנת

קליל ומושלם. סביצ'ה על סלט רימונים (צילום: באדיבות חברת בארכה)

מרכיבים לסביצ'ה:

300 גרם דג ים טרי קצוץ

4 כפות כוסברה קצוצה

1 כפית פלפל צ'ילי חריף קצוץ

מיץ מחצי לימון

חצי כפית מלח

3 כפות בצל ירוק קצוץ

2 כפות שמן זית

מרכיבים לסלט:

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס סלרי קצוץ

1 בצל סגול קטן קצוץ

חצי כוס נענע קצוצה

רבע כוס גרעיני רימון או חמוציות

מיץ מלימון שלם

חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית

להגשה:

טחינה לחיצה

רבע כוס שקדים מולבנים\ חצויים\ שבבים קלויים

ההכנה:

1. בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי הסביצ'ה ומעבירים למקרר ל-10 דקות.

2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומעבירים לצלחת שטוחה.

3. מניחים רינג במרכז הסלט ומהדקים לתוכו את הסביצ'ה.

4. מחלצים בזהירות את הרינג.

5. מזלפים מעל הכל טחינה ומעל שקדים קלויים.

קינוח: בראוניז שוקולד וחלבה

לקרר לפני האכילה. בראוניז שוקולד וחלבה (צילום: באדיבות חברת בארכה)

מרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

125 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

300 גרם סוכר חום

100 גרם חלבה בארכה מפוררת

3/4 כוס קמח

4 ביצים

1/2 כפית אבקת אפייה

125 גרם אגוז מלך גרוס

אופן ההכנה:

1. לחמם את החמאה בסיר בינוני עד שנמסה, להוסיף את השוקולד ולערבב היטב עד שנמס לגמרי.

2. לכבות את האש, להוסיף סוכר חום ולבחוש.

3. להוסיף ביצים בהדרגה ולבחוש.

4. להוסיף את החלבה המפוררת ולערבב היטב.

5. להוסיף קמח, אבקת אפיה ואגוזים, ולערבב עד שהתערובת נהיית חלקה.

6. לצקת לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-25 דקות, עד השוליים מתייצבים אך מרכז העוגה עדיין רך. לקרר לחלוטין ולאכול בכיף.

מנה לצד הקפה/תה אחרי הארוחה: עוגיות טחינה

מרכיבים (ל-25 עוגיות):

1 כוס שקדים טחונים

⅓ כוס טחינה גולמית מלאה 'בארכה'

½ כוס קמח

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

¼ כפית אגוז מוסקט

⅓ כוס דבש

1 כפית תמצית וניל

½ כוס שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. • מערבבים יחד את כל החומרים למעֵט השומשום, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

3. מגלגלים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ.

4. מגלגלים כל כדור בשומשום ופוחסים אותו לצורת דיסקית בעזרת כף היד.

5. מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

בתיאבון, וט"ו באב שמח!